Rockers och Mods invaderade Stockholms gator

Vi gjorde det igen! Huvudstaden blev återigen ett inferno av avgasrök och motormuller. Storögda åskådare och glada tillrop under vår succeartade kortege.

Mötet på St:Eriksbron blev precis så lyckat som vi hade hoppats. Känslorna svallade och bron fylldes bokstavligen av scootrar och motorcyklar. Trottoarerna var packade med människor som åsåg hur Mods och Rockers synade varandras kort. I myllret av klassiska hjälmar, solglasögon, metall och järn som doldes av den bolmande avgasröken gled vi sakta fram mot varandra. För att en stund senare mötas och köra en noggrant uttänkt kortegeväg (Tobias Reiner var hjärnan bakom denna) som tog sikte på Södermalm.

Nytorget fick finbesök

Målet för kortegen var det idylliska nytorget. Vi fyllde verkligen hela platsen och nu kunde allmänheten titta närmare på våra älskade fordon, ja på oss själva också för den delen. Coola orginalmods och stiliga rockers och en stor allmänhet skapade en trivsam atmosfär. Att solen sken gjorde sitt till förståss. Och efter kaffe och tilltugg var det dags för.

Prisutdelningen var som vanligt prestigefylld

Ton-up Club Stockholm hade tre stycken otroligt fina priser att dela ut. Original träsnitt av konstnären och hojbyggaren Urban Engström. Mats från Ljusdal plockat för andra året i rad (!) hem “Folkets val – Bästa café/ekipage” med sin Velocette. Lasse från södra Stockholm med sin Triumph Metisse och Gustav Bendt (Sthlm) med Norton premierades båda med “Juryns val” 1 och 2. Utan inbördes rangordning. Grattis!

Därefter hade Lambretta Club Stockholm två hederspriser som gick till Johan Marcus på en vespa och Sven Hallberg också han på Vespa.

Efter flera kontrollräkningar hade till sist dom två funktionärerna enats om hur många fordon respektive sida hade samlat (räkning på Nytorget). Och med liten marginal: 75 mot 72 visade det sig att ROCKERSåterigen drog det längsta strået. Och till stor glädje för alla läderklädda kunde Thompa höja vandringspokalen för andra året i rad.

Partyt med stort P lockade hundratals

Redan tidigt på kvällen var det helt tjockt i baren på Malmen och när Liberator (Malmö) gick upp på scenen var temperaturen hög. En grym spelning med mycket kärlek och adrenalin fick fart på kalaset. Spontandans vid scenen och glada lyckliga människor.

Efter det så var det snart dags för nästa genomkörare. “Demons”(Stockholm) gick på knock och deras nerviga hårda rock spred energi åt oss alla som trängdes framför scenen och i baren. Efter deras urladdning fortsatte festen med Dj’s som levererade superbra musik. Henrik Jacobsson och Gustav Bendt lyckades verkligen skapa förutsättningar för en lyckad fest. Och jag tror att vi alla kände att partyt blev en perfekt avslutning på en alldeles underbar dag.

Ton-up Club Stockholm och Lambretta Club Stockholm vill tacka alla er som deltog i år. Vi vill också tacka all er som kom och tittade. Slutligen vill vi också tacka Red Stripe för deras medverkan!

Text: Christian Rudheim Foto: Tomas Borg

Länkar till bilder och filmklipp finns här >>

Skriv ut sidan