Rockers regerar i Stockholm ett år till

Det blev en seger för Rockers som lyckades samla 78 stilsäkra ekipage mot 76 vid inräkningen på Nytorget. Värt att notera är att båda sidor vid startplatserna räknade in många, många fler fordon – varför alla inte nådde ända fram är höljt i dunkel. Hur som, det är alltså tredje året i rad Rockers bärgar den åtråvärda trofén. Kan modsen svara till nästa år? I så fall krävs det krafttag.

foto:

Årets träff blev ännu en succé!

Strålande sol över St:Eriksplan och Lindhagensplan när styrkorna mönstrades. Och som vanligt fanns det en förväntan. Ett adrenalinpåslag som ökade i takt med att klockan närmade sig 12.

 

Som vanligt var det tjockt med rök från södra brofästet och ett ettrigt knattrande från norr. Mötet var en dundersuccé. Och vi kanske får tänka på att anordna pressfållor till nästa år eftersom det nu var helt tjockt med fotografer. En skog av objektiv som följde vår kaosartade möte. Om du har filmsnuttar eller bilder skicka gärna en länk till ditt webbfotoalbum!

 

Rockers vs. Mods Stockholm 2010 – Södermalm

 

Rockers var snabbast ned till Vinterviken där vi bjöd på en ny programpunkt. Dragkamp! Man singlade slant och Rockers valde sida. Armstarka män tog nu plats och nedräkningen började. Repet spändes och vi tog spjärn. Pang! Så gick repet av. Stor komik när båda grupperna gick i backen. Något senare en ny omgång med begränsat antal deltagare, och då avgick Rockers med segern!

 

Sol och mingel på nytorget

Den samlade kortegekörningen till nytorget var mäktig. På Nytorget väntade fikaförsäljning och prisutdelning av Rockers-priserna. T.U.C Sthlms jury lyckades välja ut tre ekipage som belönades med var sitt original träsnitt av konstnären Urban Engström. Här är vinnarna och juryns motivering

 

Charlie Ingberg (Stockholm) Triumph 54-57 HPD. “Total coolt, komplett ekipage”

Leo Belik (Finland), BSA Gold Star “Buzy Beeza” 1954 “Grym cafe racer med alla rätt”

John Doe (??), Yamaha TX 750 cafe “Japan kan också! Clean med style, och med ett annorlunda motorval.”

Rockers vs. Mods Stockholm 2010 – Södermalm

 

Lyckad fest

Äntligen hade vi en bra festlokal som inte var öppen för allmänheten. Färgfabrikens kafé var verkligen en toppenlokal och fin uteservering. Ca 300 personer fick se tre grymma band: Voladoras, Up-north och Satan Takes A Holliday.

 

I en av pauserna var det dags att överlämna vandringspriset. Thompa höjde pokalen i luften till publikens jubel. Modspriserna , sponsrade av MERC, delades ut och gick till : Risto, Niklas och Boris från Finland som fick dela på det stora priset. Kent Andersson och Anna Söderlund var de andra pristagarna.

 

Med bra stämning, goda vänner och bra musik fick årets Mods vs. Rockers ett lyckat avslut. Vi som arrangerade tackar ödmjukast alla er som körde, alla som engagerat sig och alla er som gillar vår grej.

 

Nu väntar en lång garagesäsong och vi hoppas få se nygamla favoriter till nästa års träff. Och medan ni skruvar, minns hur grymt roligt vi alla hade denna lördag i september!

 

/ Ton-Up Club Stockholm och Lambretta Club Stockholm

 

Alla bilder på sidan: Tomas Borg

 

Rockers vs. Mods Stockholm 2010

 

Nedan länkar till bilder/fotoalbum

Bilder från Rockers vs. Mods 2010 på Scooterklubbens webbsida

Bilder från Rockers vs. Mods 2010 Stockholm på Scooterklubbens webbsida

Bilder från Rockers vs. Mods 2010 på Ton-up Club Stockholms webbsida

Bilder från Rockers vs. Mods 2010 på Ton-up Club Stockholms webbsida. Foto: Beatrice Lundborg

Bilder från årets RvsM på Sporthoj.com

Mera bilder på Picasa… (av Staffan Fällström)

Det finns inga kommentarer till artikeln. Bli först att kommentera!

Din kommentar…

(Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.)